Berichten over Klimaat
← Naar alle berichten

Klimaatbeweging

13-11-2023 · Klimaat

We maakten deze zondag geen boswandeling met Vaas maar een stadswandeling met Moes en haar klimaatclubje. En een heleboel andere clubjes. Om het klimaat -en nog veel meer- samen de goede kant uit te krijgen. Dat is blijkbaar niet zo simpel.
Eindelijk thuis wilde Moes perse nog gelukskoekjes bakken. Ze had al een tekst voor op het briefje: Als je in beweging blijft kom je altijd ergens uit.
Ik hoop maar dat dat ook voor het klimaat zelf geldt.

Groeten van Homme

Sassafras

29-10-2023 · Klimaat

Moes wordt steeds fanatieker. Vanochtend ging ze al vroeg op pad om die arme KLM weer eens dwars te zitten. Daardoor kon ik lekker eindeloos filmpjes kijken en Tim een gat in de dag slapen. (‘s Nachts spandoeken ophangen en sticker plakken is blijkbaar héél vermoeiend.)
En Vaas? Happy met z'n herfstwandeling en bladeren van de Sassafras. De boom die indianen gebruikten om schadelijke geesten te weren.
Misschien iets voor Moes en de KLM.

(fragment van object Stef Kreymborg, Museum STAAL)

Groeten van Homme

Heel simpel

06-10-2023 · Klimaat

Alweer een berichtje van Homme:

Vaas gaat nooit mee naar de demonstratie maar is wel heel erg voor het klimaat. Van hem moeten we al jaren dikke truien aan, het licht uitdoen en stééds korter douchen. Hij heeft er zelfs zijn werk van gemaakt: mensen leren het klimaat (heel simpel!) een handje te helpen. Ook als je twee linkerhanden hebt, zoals Vaas. En dat klimaatclubje van Moes mag zijn kantoor gebruiken om na te praten en nieuwe plannen te maken.
Als ze aan het einde van de avond het licht maar uit doen.

Groeten van Homme

Hoogwater

01-10-2023 · Klimaat

Berichtje van Homme:
Tim was jarig en Moes had een speciale vlag voor hem gekocht. Die kon hij meteen gebruiken, want we gingen weer naar de demonstratie. Het werd een flink verjaarspartijtje. Met zelfs gasten uit Duitsland en ook mensen die tegen waren. Tegen het klimaat, kan dat?
Vaas was niet mee want hij ging even bij oma langs. Dat is ook belangrijk.

(Waving the Future flag, Noor Nuijten)

Groeten van Homme

Royaal

17-09-2023 · Klimaat

Berichtje van Homme:
Vandaag ging mijn broer met Moes mee naar de A12.
Moes zingend in de berm en Tim als een echte rebel op het asfalt. Royaal nat gespoten en toen met de eerste bus afgevoerd. Dat was ook wel handig want hij had nog heel veel huiswerk. Moes bleef wat langer en ging daarna nog even naar het museum; ook iets met rebellen.
En ik? Ik ga volgende keer weer mee. Nog 46 miljard keer als het moet.

Groeten van Homme

Leerzaam

15-09-2023 · Klimaat

Berichtje van Raaf:
Miracle en ik gingen vandaag met Juf Norah mee naar de klimaatdemonstratie. Helemaal met de trein en dan nog een stukje lopen. Het was gezellig druk in het parkje naast de snelweg: scholieren in vrolijke kleuren, professoren in zwarte toga’s, artsen in witte jassen, leraren in blauwe t-shirts en schrijvers aan een lange tafel. Die lazen voor en hielpen met schrijven. Ik schreef iets op over bijen en hing het aan een lange waslijn. Nu zitten we weer in de trein terug. Best wel moe, maar ik heb nog nooit zóveel geleerd op een schooldag! (En juf Norah is echt cool!)

Groeten van Raaf

Zoveel busjes

10-09-2023 · Klimaat

Nóg een berichtje van Homme:
Vandaag mocht ik weer met Moes mee naar de stad. Maar niet meer in de lantaarnpaal; daar stond een hele rij politiebusjes voor. Nog nooit zag ik er zóveel bij elkaar. (In heel Daalder hebben ze er niet eens een!) Moes zei dat het er zoveel waren omdat de politie het klimaat ook zo belangrijk vindt.
Gelukkig maar.

.

Groeten van Homme

klimaatklimmen

09-09-2023 · Klimaat

Berichtje van Homme:
Moes ging vandaag weer eens iets goeds doen. De snelweg blokkeren met haar klimaatclubje. En ik mocht mee. Maar ik ging dus echt niet op dat hete asfalt zitten. Toch handig als je een beetje kan klimmen: Mooi uitzicht, fijne mensen, goeie teksten. Volgende keer vraag ik Pien mee. En Lieuwe en Stan. En de rest van mijn klas.
Klimaat is voor iedereen!

Groeten van Homme